اعلان اعلى المواضيع
المكونات
4 كوب دقيق
+1 كوب ونصف ماء دافي جدا
+ا م ص ملح
+3 ملعقة كبيرة سكر
+4معلقة كبيرة زيت
+4 م صغيرة خميرة فورية
ملحوووووووظة*****
(قبل طريقة العمل لازم نعرف ان الشتا بيصعب عملية تخمر العجين لذلك الافضل اننا ندفئ الفرن ونخمر العجين فيه وطالما تضاعف في عملية التخمر الاولي والثانية بعد تشكيله يبقي جاهز للتسوية.)
لطريقة
1 _تذاب الخميرة مع الماء الدافئ مع السكر وتترك 5 دقائق ثم نضع عليهم الزيت ثم تضاف للدقيق مضاف عليه الملح
2-ونعجن الخليط لمدة 10 دقائق ثم تغطي بكيس وتترك في فرن دافئ تتخمر حتي تتضاعف
1 _تذاب الخميرة مع الماء الدافئ مع السكر وتترك 5 دقائق ثم نضع عليهم الزيت ثم تضاف للدقيق مضاف عليه الملح
2-ونعجن الخليط لمدة 10 دقائق ثم تغطي بكيس وتترك في فرن دافئ تتخمر حتي تتضاعف
ملحووووووووظة الخطوات القادمة مهمة عشان يكون هش من الداخل ::
3- تشكل العجينة بعد تخمرها رول طويل او شكل رغيف فينو كبير.
4- تقطع شرائح نصف سم .
5- ناخد شريحة من العجين ونجمع العجينة من الطرفين يمين وشمال كما بالصورة.
6- ثم باستخدام اليد نشكلها دائرة ونقفلها من تحت جيدا ونعمل كل الكمية بنفس الخطوات دائرة وتغطي قليلا 2 دقيقة ترتاح.
7- وبعد ما شكلناها دائرة نرجع نشكلها صابع فينو (خبز) طويل و يغطي ليتخمر ويتضاعف في حجمه.8- يدهن الخبز بخليط من البيض واللبن .
9- يسخن الفرن علي 220 درجة ويسوي حتي يصبح ذهبي اللون.
4- تقطع شرائح نصف سم .
5- ناخد شريحة من العجين ونجمع العجينة من الطرفين يمين وشمال كما بالصورة.
6- ثم باستخدام اليد نشكلها دائرة ونقفلها من تحت جيدا ونعمل كل الكمية بنفس الخطوات دائرة وتغطي قليلا 2 دقيقة ترتاح.
7- وبعد ما شكلناها دائرة نرجع نشكلها صابع فينو (خبز) طويل و يغطي ليتخمر ويتضاعف في حجمه.8- يدهن الخبز بخليط من البيض واللبن .
9- يسخن الفرن علي 220 درجة ويسوي حتي يصبح ذهبي اللون.
للتخزين في الفريزر بعد ان ينضج ويبرد يخزن في اكياس لوقت استخدامه وبالف هنا.
ادسنس وسط المقال
ادسنس اسفل المقال
تعليقات
إرسال تعليق