القائمة الرئيسية

الصفحات

اعلان اعلى المواضيع
المكونات

4بف باستري أو4قطع كرواسان او رقاق محمص
4كوب حليب
3م قشدة
1 كوب كريمة سائلة
كو ب ونصف سكر
4/1 كوب زبدة
4/1 كوب جوز مجروش
4/1 كوب بندق مجروش
4/1 كوب لوز مجروش
2 ملعقة كبيرة جوز هند
2 ملعقة كبيرة زبيب
2 ملعقة صغيرة قرفة
للتزيين : فستق حلبي مطحون
. أحضري صينية قصيرة الحافة . ثبتي الرف الشبكي في وسط الفرن سخني الفرن لدرجة حرارة 180 م . ضعي حبات الكرواسان في الصينية ضعي الصينية في الفرن لمدة 15 دقيقة إلى أن يصبح الكرواسان ذهبي اللون لو بالف باسترى بتفرديها بالنشابة بالطول و تشيلى الدقيق من عليها و دخليها الفرن فى بيركس تستوى فالاول بتسيح كده و بعد كده بتستوى قلبيها عالناحيتبن بتبقى شبه الفطير كده بعد ما تبرد قطعوها حتت
2. في قدر متوسط الحجم ضعي الحليب ، الكريمة ، السكر والزبدة . ضعي القدر على نار متوسطة ليغلي الحليب ويذوب السكر . أحضري طبق فرن مقاس 10 بوصة .
3_ قطعي الكرواسان إلى قطع متوسطة ضعيها في الطبق .. وزعي الجوز ، البندق ، اللوز ، جوز الهند ، الزبيب والقرفة ..
4_ إسكبي خليط الحليب الساخن بالتدريج على الكرواسان ليتشرب الحليب . ثم ضيفى القشدة اخر حاجه وهى داخله الفرن
5_ضعي الطبق في الفرن لمدة 20 دقيقة إلى أن يصبح ذهبي اللون . أخرجي طبق إم علي من الفرن زيني بالفستق الحلبي .









ادسنس وسط المقال
ادسنس اسفل المقال

تعليقات

التنقل السريع