القائمة الرئيسية

الصفحات

اعلان اعلى المواضيع
المكونات:

4بيض مفصول الصفار عن البياض
+1 م فانيليا +1/4 كوب كاكاو بودرة
+ 1/4 كوب دقيق
+رشة ملح
 +3/4 كوب سكر
+1/2 م ص بيكنج بودر
للحشو 1 كوب كريم شانتيه مخفوق
** الطريقة **
هناك طريقتين للعمل مختلفتين :
طبعا ممكن نخفق البيض كله مع السكر حتي يصبح هش جداااا ثم ننخل عليه ( الدقيق مع الكاكاو والبيكنج بودر ورشة ملح )
اووووووووووو لنحصل علي سويسرول هش واسفنجي اكتر نقوم بالتالي:
1- نخفق بياض البيض مع رشة ملح ونصف كمية السكر حتي يصبح هش جدا
2- نضع بياض البيض في طبق ونفس مكان خفقه نضع صفار البيض مع الفانيليا وباقي كمية السكر ونخفق حتي يصبح هش وفاتح اللون

3- ننخل الدقيق مع البيكنج بودر والكاكاو علي خليط صفار البيض ونخفق دقيقة فقط

4- نضع بياض البيض بالتدريج علي خليط صفار البيض ونخلط بخفة
5-نجهز قالب مقاس كبير 30*45 سم ونفرش بالقاع ورق زبدة او فويل ونضع خليط الكيك
سخن الفرن علي 180 قبلها ثم يسوي من 15 ل 20 دقيقة
يترك ليبرد ويغطي بفوطة
لسهولة لف السويسرول نضعه علي فوطة مطبخ ونلف اولا وهو فاضي بدون حشو ثم نفرده ونضع حشوة الكريم شانتيه ونلفه مرة اخري
بعد لفه نضعه في ورق فويل ويقفل جيدا من الجوانب ويدخل الثلاجة 1 2 ساعة او اكثر لتتماسك الكريمة
وبعد تماسكه في الثلاجة يقطع حلقات
يقدم السويسرول الهش بالف هنا..











ادسنس وسط المقال
ادسنس اسفل المقال

تعليقات

التنقل السريع