اعلان اعلى المواضيع
**المكونات:
1 كوب دقيق
+1 بيضة
+2 م ك سكر
+نصف م فانيليا
+1 كوب حليب
+ زيت مع سمن لدهان الطاسة
بالنسبة للكريب الحادق نفس كمية البيض واللبن والدقيق ونستبدل السكر ب1 م ص ملح وربع م ص فلفل وبشر جوز الطيب
** الطريقة **
1-تخلط المكونات في الخلاط
2- نسخن الطاسة وتدهن بخليط الزيت والسمن
3- نضع مغرفة واحدة في منتصف الطاسة
4- نحرك الطاسة وتميل للجوانب حتي تملاء العجينة الطاسة ونضعها علي النار
5- بعد ظهور فقاعات صغيرة نقلب الكريب
6- نتركه ليبرد بعيدا عن بعضه ثم نرصه
7- ويمكن الاحتفاظ به في الفريزر لحين الاستخدام
&& كريب سوزيت&&
مكونات الصوص :
1كوب عصير برتقال
+شرائح من قشرة البرتقال الخارجية
+ 1/2كوب سكر
+عصير ليمونة
+ربع كوب زبدة
** نقلب المكونات علي النار وبعد الغليان وظهور فقاعات نترك الصوص علي نار هادئة ليتكثف
** بعد تكثف الصوص ويصبح قوامه مثل كريم الكراميل
** نطوي الكريب شكل مناديل ونضعه في الصوص مع تهدئة النار
ثم يقدم مع شرائح البرتقال والصوص وممكن ايس كريم فانيليا وبالهنا
1 كوب دقيق
+1 بيضة
+2 م ك سكر
+نصف م فانيليا
+1 كوب حليب
+ زيت مع سمن لدهان الطاسة
بالنسبة للكريب الحادق نفس كمية البيض واللبن والدقيق ونستبدل السكر ب1 م ص ملح وربع م ص فلفل وبشر جوز الطيب
** الطريقة **
1-تخلط المكونات في الخلاط
2- نسخن الطاسة وتدهن بخليط الزيت والسمن
3- نضع مغرفة واحدة في منتصف الطاسة
4- نحرك الطاسة وتميل للجوانب حتي تملاء العجينة الطاسة ونضعها علي النار
5- بعد ظهور فقاعات صغيرة نقلب الكريب
6- نتركه ليبرد بعيدا عن بعضه ثم نرصه
7- ويمكن الاحتفاظ به في الفريزر لحين الاستخدام
&& كريب سوزيت&&
مكونات الصوص :
1كوب عصير برتقال
+شرائح من قشرة البرتقال الخارجية
+ 1/2كوب سكر
+عصير ليمونة
+ربع كوب زبدة
** نقلب المكونات علي النار وبعد الغليان وظهور فقاعات نترك الصوص علي نار هادئة ليتكثف
** بعد تكثف الصوص ويصبح قوامه مثل كريم الكراميل
** نطوي الكريب شكل مناديل ونضعه في الصوص مع تهدئة النار
ثم يقدم مع شرائح البرتقال والصوص وممكن ايس كريم فانيليا وبالهنا
ادسنس وسط المقال
ادسنس اسفل المقال
تعليقات
إرسال تعليق