القائمة الرئيسية

الصفحات

اعلان اعلى المواضيع
**المكونات:


1 كوب دقيق
 +1 بيضة
 +2 م ك سكر
+نصف م فانيليا
+1 كوب  حليب
 + زيت مع سمن لدهان الطاسة

بالنسبة للكريب الحادق نفس كمية البيض واللبن والدقيق ونستبدل السكر ب1 م ص ملح وربع م ص فلفل وبشر جوز الطيب

** الطريقة **
1-تخلط المكونات في الخلاط 
2- نسخن الطاسة وتدهن بخليط الزيت والسمن 
3- نضع مغرفة واحدة في منتصف الطاسة
4- نحرك الطاسة وتميل للجوانب حتي تملاء العجينة الطاسة ونضعها علي النار
5- بعد ظهور فقاعات صغيرة نقلب الكريب 
6- نتركه ليبرد بعيدا عن بعضه ثم نرصه 
7- ويمكن الاحتفاظ به في الفريزر لحين الاستخدام
&& كريب سوزيت&&

مكونات الصوص :

1كوب عصير برتقال
+شرائح من قشرة البرتقال الخارجية
+ 1/2كوب سكر 
+عصير ليمونة
 +ربع كوب زبدة 

** نقلب المكونات علي النار وبعد الغليان وظهور فقاعات نترك الصوص علي نار هادئة ليتكثف 
** بعد تكثف الصوص ويصبح قوامه مثل كريم الكراميل
** نطوي الكريب شكل مناديل ونضعه في الصوص مع تهدئة النار

ثم يقدم مع شرائح البرتقال والصوص وممكن ايس كريم فانيليا وبالهنا











ادسنس وسط المقال
ادسنس اسفل المقال

تعليقات

التنقل السريع