اعلان اعلى المواضيع
اولا .الكيكه الاسفنجيه
المقادير: 6 بيضات
كوب وربع دقيق
كوب سكر بودره
3 ملاعق كبيره ماء من الحنفيه
م ص فانيليا
م ك محسن كيك
1/2 م ك خل
1 1/2 ملعقة كبيرة من سائل تلوين الطعام الاحمر
وملعقة كبيرة مسحوق الكاكاو
الطريقه:
نفتح الفرن على 180
نفصل البياض عن الصفار ونضرب الصفار الاول مع السكر البودره والفانيليا لغايت ما لونه يكون فاتح اوى ونسيبه على جمب
نغسل المضرب ونشفه ونضرب البياض مع نص معلقه الخل لغايت ما يكون زى الكريمه
ننخل الدقيق والمحسن مع بعض ونبدأ نحط شويه من البياض على الصفار ونقلب وشويه من الدقيق ونقلب براحه و هكذا لغايت مايخلص البياض والدقيق بس بشرط نبدأ بالبياض وننهى بيه ثم في وعاء صغير، اخلطي 1 1/2 ملعقة كبيرة من سائل تلوين الطعام الاحمر وملعقة كبيرة من مسحوق الكاكاو وامزجي حتى يصبح كالعجينه،ونضيفه على الخليط السابق وبعدين نحط الخليط فى صينيه على شكل قلب مدهونه ومتبطنه بورق الزبده وندخل الفرن لمده 30دقيقه ونطفى الفرن ونسبها شويه فى الفرن والباب مفتوح لغايت ما تهدى وبعدين نخرجها من الفرن ونسبها تبرد الى حد ما ونقلبها على شبكه لما تطلع من الفرن
***مقادير الحشو ***
*******************
علبة من كمبوت الاناناس _ كوب من الحليب _ 1/2 كوب من الزبدة _ كوب من المربى "اى نوع حسب الرغبة يفضل الفراولة " _ ربع كيلو بودر الكريم شانتية _ كوب من جوز الهند المبشورة _ 1/2 كوب من المكسرات المفرومة - كرز و قطع من الفراولة .
** تحضير حشو و تزين الكيك :
***********************
- نقوم بأذابة الزبدة جيدا .
- نحضر وعاء عميق و يوضع فية الحليب البارد و بودرة الكريم شانتية و نخفقهم
جيدا بالمضرب الكهربائى لمدة 10 دقائق حتى تتكون الكريما .
- توضع الكريما فى الفريزر لبعض من الوقت 10 ق.
- نحضر الكيك و نقسم الكيك الى نصفين متساوين بواسطة سكين حاد .
- نحضر الطبقة الاولى من الكيك و ننثر عليها ماء الكمبوت لو مش متوافر يبقى شربات خفيف او سيرب و نحضر الطبقة الثانية و
ندهنها بقليل من الزبدة المذابة ثم نضع طبقة من المربى ثم يضاف الطبقة الاولى من الكيك
- نحضر الكريما المخفوقة من الفريزر .
- يغلف الكيك بالكريما جيدا من السطح و الجوانب .
- نحضر كيس الحلوانى و يزين اطراف الكيك على حسب الرغبةبجوز الهند المبشور و نضع شرائح
الكمبوت و الفراولة او الكرز فى منتصف الكيك ممكن ايضا ان نكتفى بحبات لفراولة .
- من الممكن ايضا يغلف الكيك كلة بــ الكريم شانتية او صوص الشوكولا و نكتب
على سطح الكيك فى المنتصف valentine day على حسب الرغبة .
المقادير: 6 بيضات
كوب وربع دقيق
كوب سكر بودره
3 ملاعق كبيره ماء من الحنفيه
م ص فانيليا
م ك محسن كيك
1/2 م ك خل
1 1/2 ملعقة كبيرة من سائل تلوين الطعام الاحمر
وملعقة كبيرة مسحوق الكاكاو
الطريقه:
نفتح الفرن على 180
نفصل البياض عن الصفار ونضرب الصفار الاول مع السكر البودره والفانيليا لغايت ما لونه يكون فاتح اوى ونسيبه على جمب
نغسل المضرب ونشفه ونضرب البياض مع نص معلقه الخل لغايت ما يكون زى الكريمه
ننخل الدقيق والمحسن مع بعض ونبدأ نحط شويه من البياض على الصفار ونقلب وشويه من الدقيق ونقلب براحه و هكذا لغايت مايخلص البياض والدقيق بس بشرط نبدأ بالبياض وننهى بيه ثم في وعاء صغير، اخلطي 1 1/2 ملعقة كبيرة من سائل تلوين الطعام الاحمر وملعقة كبيرة من مسحوق الكاكاو وامزجي حتى يصبح كالعجينه،ونضيفه على الخليط السابق وبعدين نحط الخليط فى صينيه على شكل قلب مدهونه ومتبطنه بورق الزبده وندخل الفرن لمده 30دقيقه ونطفى الفرن ونسبها شويه فى الفرن والباب مفتوح لغايت ما تهدى وبعدين نخرجها من الفرن ونسبها تبرد الى حد ما ونقلبها على شبكه لما تطلع من الفرن
***مقادير الحشو ***
*******************
علبة من كمبوت الاناناس _ كوب من الحليب _ 1/2 كوب من الزبدة _ كوب من المربى "اى نوع حسب الرغبة يفضل الفراولة " _ ربع كيلو بودر الكريم شانتية _ كوب من جوز الهند المبشورة _ 1/2 كوب من المكسرات المفرومة - كرز و قطع من الفراولة .
** تحضير حشو و تزين الكيك :
***********************
- نقوم بأذابة الزبدة جيدا .
- نحضر وعاء عميق و يوضع فية الحليب البارد و بودرة الكريم شانتية و نخفقهم
جيدا بالمضرب الكهربائى لمدة 10 دقائق حتى تتكون الكريما .
- توضع الكريما فى الفريزر لبعض من الوقت 10 ق.
- نحضر الكيك و نقسم الكيك الى نصفين متساوين بواسطة سكين حاد .
- نحضر الطبقة الاولى من الكيك و ننثر عليها ماء الكمبوت لو مش متوافر يبقى شربات خفيف او سيرب و نحضر الطبقة الثانية و
ندهنها بقليل من الزبدة المذابة ثم نضع طبقة من المربى ثم يضاف الطبقة الاولى من الكيك
- نحضر الكريما المخفوقة من الفريزر .
- يغلف الكيك بالكريما جيدا من السطح و الجوانب .
- نحضر كيس الحلوانى و يزين اطراف الكيك على حسب الرغبةبجوز الهند المبشور و نضع شرائح
الكمبوت و الفراولة او الكرز فى منتصف الكيك ممكن ايضا ان نكتفى بحبات لفراولة .
- من الممكن ايضا يغلف الكيك كلة بــ الكريم شانتية او صوص الشوكولا و نكتب
على سطح الكيك فى المنتصف valentine day على حسب الرغبة .
ادسنس وسط المقال
ادسنس اسفل المقال
تعليقات
إرسال تعليق