اعلان اعلى المواضيع
المقادير
5 بيضه حجم كبير
3/4 كوب زيت
1 كوب حليب
2 و 1/4 كوب دقيق حلويات
1/4 كوب كاكاو خام
1 و1/4 م ك بيكنج بودر
1 و 3/4 كوب سكر ناعم الحبيبات
شيكولاته شيبس ( اختياريه )
فانيليا
صوص الشيكولاته
150 جم شيكولاته خام
150 جم كريمه ( قشده )
م ك من عسل النحل ( اختياريه)
للزينه
كريمه مخفوقه
شيكولاته
الطريقه
نضرب البيض مع السكر و الفانيليا حتى الحصول على خليط كريمى هش كما الاسفنجى
ننخل الدقيق مع الكاكاو و البيكنج بودر
نضيف الزيت شويه بشويه (سرسوب ) اثناء تشغيل العجان او المضرب
نضيف الحليب
و بعدين نضيف خليط الدقيق و الكاكاو ( فى حال اضافه الشيكولاته الشيبس فى اخر شويه دقيق نخلطها معاهم و بعدين نضيفها على الخليط باليد )
نجهز الصينيه بالورق المخصص للكب كيك
نخبز على حراره 180 درجه مئويه
اثناء الخبز نجهزصوص الشيكولاته
فى اناء ستانلس مزدوج القاعده و على نار هادئه نضع الكريمه و بمجرد ما احس انها ابتدت تغلى اشيلها من على النار و اضيف الشيكولاته المبشوره ( ممكن اضيف م ك عسل نحل ) و اقلب كويس
لما الكب كيك يخرج من الفرن اسيبه يبرد تماما و ازينه بالكريمه و بصوص الشيكولاته و ممكن قطع من الشيكولاته او حسب الرغبه
و بالف هنا
ادسنس وسط المقال
ادسنس اسفل المقال
تعليقات
إرسال تعليق