اعلان اعلى المواضيع
المكونات
اوراك مخلية
2 بصلة مبشورين
ملح - وفلفل
التوابل أقل من ربع المعلقة من ( بهار أبيض - بهار فراخ - بهار مشكل - 5 حبات كبابة صيني - سماق - كاري - ثوم بودر - كمون ) واضربيهم في المطحنة حتي لو مطحونين لتجديد النكهة واختلاطهم
للحشو
نص كوب رز
كبد وقوانص
بصلة مفرومة
ملح وفلفل ورشة كمون خفيفة - عود قرفة
الطريقه
باوراك الفراخ بنخليها ونخلى الجلد والمكان اللى بيكون فيه اخر العضمة بتاعت الدبوس بنحاول منفتحهاش اوى ولا نفتح الجلد عندها لانها بتتحشى وهى اللى حتدينا شكل الحمام من فوق,
والطريقه
بصلتين وسط نبشرهم وعليهم ملح وفلفل ونص معلقه صغيره كمون ورشة قرفه وجوزة الطيب وباقى التوابل بعد كده نعصر البصل كويس وناخد الميه نتبل بيها الفراخ ونسيبها شويه .
حشو الحمام
*********
فى حله نحط سمنه او زبده لما تسخن نحط تفل البصل وفصين توم مفرومين ونشوحم لغاية ما يبقوا دهبى وبعدين تحطي عليها كبد وقوانص متقطعين وبعدين ننزل بكوبيتين ارز مغسولين ومصفينهم ونقلب كويس دقيقتين كده ونحط رشة قرفه وكوباية ميه وفلفل ونظبط الملح ونغطى عليه ونسيبه على نار وسط لما يشرب الميه نهدى النار و10 دقايق نطفى عليه.
نحشى الاوراك ونحط شويه حلوين ناحية الدبوس زى ما قلتلكم ونظبط الشكل بس مانملاش اوى ونبتدى نخيطها بابره وخيط الجلد مع بعضه.او بخله خشب ونقفلها كويس وتلفيه في ورقة فويل كويس
فى حله نحط معلقة زبده لما تسخن نحط مستكه وبصل شرايح وحبهان وورق لورا وعود قرفه ثوانى ونحط ميه وملح وفلفل ولما تغلى نبتدى ننزل اوراك الفراخ براحه ونغطى عليهم ونسيبهم لما يستوى حوالى نص ساعه او اكتر على حسب حجم الورك.
لما يستوى حندهنهم خلطه من عصير ليمون ومعلقتين صلصه طماطم وملح وفلفل وزبده وندخلهم تحت الشوايه لغاية ما يحمروا
ادسنس وسط المقال
ادسنس اسفل المقال
تعليقات
إرسال تعليق