اعلان اعلى المواضيع
المقادير:
للعجين:
******
5 كوب دقيق+رشة ملح+2 ملعقة كبيرة خميرة فورية+3 ملعقة كبيرة لبن بودرة+1 ملعقة كبيرة سكر+3/4 كوب سمن او زيت+ ماء للعجن
مقادير الحشو:
*************
صدور دجاج مسلوق+1 كوب بسلة مسلوقة لو حابين +كوب من البشاميل ثقيل نوعا ما+1 كوب جبنة رومى مبشورة+1 كوب جبنة موتزاريلا
للوجه :
بيضة مع سمسم أو حبة البركة
الطريقه:
في طبق عميق نخلط الدقيق و الخميره و رشه الملح و لبن البوده و السكر و نخلطهم جيد ثم نضيف السمن السايح الغير مقدوح او الزيت و نعجن جيدا ثم نضيف الماء حتى نحصل على عجينه طريه لا تلتصق باليد ثم نغطيه و نتركها تخمر و يتضاعف حجمها تقريبا لساعه او 2ساعه
لتجهيز الحشوه:
***************
فى طاسه على النار بها قليل من الزيت نشوح الفراخ و نضيف لها البسله و نضيف الملح و الفلفل والقرفه وجوزة الطيب و نرفعها من النار و بعد ان تبرد نضيف لها البشاميل
نحضر العجين بعد ان خمر و نفرد على رخامه مرشوشه دقيق على شكل مستاطيل و نضع المستاطيل في صنيه مدهونه زيت و نصطع حرف المساطيل من النحيتين شرايح و نضع الحشو في النصف و نقفل مره شريحه من اليمين و مره من الشمال لغايت ما نخلص الضفيره و فى بوله نخلط البيضه بقليل من اللبن و الملح و الفلفل الاسود و ندهن بها الوجه و نرش سمسم او حبه البركه و ندخلها الفرن على 180 حتى النضج و يحمر وشها
ادسنس وسط المقال
ادسنس اسفل المقال
تعليقات
إرسال تعليق