القائمة الرئيسية

الصفحات

اعلان اعلى المواضيع


تورتة روعه
5بيضة كبيرة +تلات ارباع كوب سكر عادى
واحد وربع كوب دقيق+2ملعقة نشا
ملعقة بكنج +فانيليا
ملعقة خل+تلت كوب ماء
ذرة ملح
التزيــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــين
ربع كيلوكريم شانتية=ماء مثلج
جناش شيكولاتة
كريز-جوز هند وفارمسيل
الحشو
صوص فراولة
بنفصل الصفار عن البياض نضرب الصفارالاول مع نصف كوب السكر
لحد ما يعمل رغاوى ثم نضيف الماء ونضرب لحد ما يعلى ثم نغسل المضرب وننشفة كويس بعد كدة نضر ب
البياض مع ذرة الملح علشان مش يهبط لحد ما يعمل رغاوى
نضيف الخل ونضرب ونضيف السكر الباقى بالراحة لحد ما يجمدوما ننساش الفانيلا
نكون ناخلين الدقيق والبكنج والنشا اكتر من مرة بعد كدة نضيف الدقيق على ثلاث مرات على الصفار ملعقة دقيق وملعقة بياض بالراحة
وتقلبى من تحت لفوق بملعقة خشب فى اتجاة واحد ما تخرجيش الهوا ثم نصبها فى صنية مدهونة سمنة ومرشوشة دقيق
وندخلها الفرن على 180 لمدة 45ق
نخرجها ونطفى الفرن ونتركها فية 10ق وبعد ماتبر د باحطها فى
كيس فى التلاجة لتانى يوم ثم نبتد ى التزيين
التزيـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــين
باجيب ربع كيلو كريم شانتية بودرة احط علية سكر بودرة
ومية ساقعة متلجة او لبن متلج لكل كوب كريمة كوب مية واضرب لحد ما تلاقى القوام
بقى كويس معاكى
ثم نقطع التورتة 3 ديسك نسقيها بسيرب خفيف كل طبقة ونضع كمية من صوص الفراولة
ثم طبقة كريمة وهكذا لحد ما نخلص بقية الطبقات اغطيها كلها من الجناب ومن فوق بالكريمة
وبعدين دخلتها التلاجة ساعة تبرد
طلعتها عملت وردات بالقمع النجمة على حرف التورتة وبعدين صبيت الجناش
وعملت كورنية من ورق الزبدة و مليتة كريم شانتية
وعملت دواير وبعدين بخلة الاسنان عملتها زى خلية العنكبوت
وحطيت كريز من فوق الورد
والجوانب جوز هند وفارمسيل بنى
شايفين عالية ما شاء الله
صوص الفراولة
فراولة -سكر-معلقة جيلى فراولة
كلة على النار شوية كدة غلوتين وطفيت علية سبتة
يبرد وبعدين حشيت بية
جناش الشيكولاتة
بحط ربع كوب ماء على النار معاة معلقتين كريم شانتيةواقلب
و اكون باشرة نص كوب شكولاتة احطة علية واقلب
واحطة فى التلاجة شوية يجمد واصبة على التورتة بعد ما اطلعها من الفريزر او التلاجة
الف هنا
ادسنس وسط المقال
ادسنس اسفل المقال

تعليقات

التنقل السريع