القائمة الرئيسية

الصفحات

التنقل السريع
    اعلان اعلى المواضيع


    المقادير
    ادسنس وسط المقال
    5 بيضه حجم كبير
    3/4 كوب زيت 
    1 كوب حليب
    2 و 1/4 كوب دقيق حلويات
    1/4 كوب كاكاو خام
    1 و1/4 م ك بيكنج بودر
    1 و 3/4 كوب سكر ناعم الحبيبات
    شيكولاته شيبس ( اختياريه )
    فانيليا

    صوص الشيكولاته

    150 جم شيكولاته خام
    150 جم كريمه ( قشده )
    م ك من عسل النحل ( اختياريه)

    للزينه
    كريمه مخفوقه
    شيكولاته
    الطريقه
    نضرب البيض مع السكر و الفانيليا حتى الحصول على خليط كريمى هش كما الاسفنجى
    ننخل الدقيق مع الكاكاو و البيكنج بودر
    نضيف الزيت شويه بشويه (سرسوب ) اثناء تشغيل العجان او المضرب
    نضيف الحليب
    و بعدين نضيف خليط الدقيق و الكاكاو ( فى حال اضافه الشيكولاته الشيبس فى اخر شويه دقيق نخلطها معاهم و بعدين نضيفها على الخليط باليد )

    نجهز الصينيه بالورق المخصص للكب كيك
    نخبز على حراره 180 درجه مئويه
    اثناء الخبز نجهزصوص الشيكولاته
    فى اناء ستانلس مزدوج القاعده و على نار هادئه نضع الكريمه و بمجرد ما احس انها ابتدت تغلى اشيلها من على النار و اضيف الشيكولاته المبشوره ( ممكن اضيف م ك عسل نحل ) و اقلب كويس
    لما الكب كيك يخرج من الفرن اسيبه يبرد تماما و ازينه بالكريمه و بصوص الشيكولاته و ممكن قطع من الشيكولاته او حسب الرغبه
    و بالف هنا




    ادسنس اسفل المقال

    Commentaires