القائمة الرئيسية

الصفحات

التنقل السريع
    اعلان اعلى المواضيع
    المكونات

    4بف باستري أو4قطع كرواسان او رقاق محمص
    ادسنس وسط المقال
    4كوب حليب
    3م قشدة
    1 كوب كريمة سائلة
    كو ب ونصف سكر
    4/1 كوب زبدة
    4/1 كوب جوز مجروش
    4/1 كوب بندق مجروش
    4/1 كوب لوز مجروش
    2 ملعقة كبيرة جوز هند
    2 ملعقة كبيرة زبيب
    2 ملعقة صغيرة قرفة

    للتزيين : فستق حلبي مطحون
    . أحضري صينية قصيرة الحافة . ثبتي الرف الشبكي في وسط الفرن سخني الفرن لدرجة حرارة 180 م . ضعي حبات الكرواسان في الصينية ضعي الصينية في الفرن لمدة 15 دقيقة إلى أن يصبح الكرواسان ذهبي اللون لو بالف باسترى بتفرديها بالنشابة بالطول و تشيلى الدقيق من عليها و دخليها الفرن فى بيركس تستوى فالاول بتسيح كده و بعد كده بتستوى قلبيها عالناحيتبن بتبقى شبه الفطير كده بعد ما تبرد قطعوها حتت
    2. في قدر متوسط الحجم ضعي الحليب ، الكريمة ، السكر والزبدة . ضعي القدر على نار متوسطة ليغلي الحليب ويذوب السكر . أحضري طبق فرن مقاس 10 بوصة .
    3_ قطعي الكرواسان إلى قطع متوسطة ضعيها في الطبق .. وزعي الجوز ، البندق ، اللوز ، جوز الهند ، الزبيب والقرفة ..
    4_ إسكبي خليط الحليب الساخن بالتدريج على الكرواسان ليتشرب الحليب . ثم ضيفى القشدة اخر حاجه وهى داخله الفرن
    5_ضعي الطبق في الفرن لمدة 20 دقيقة إلى أن يصبح ذهبي اللون . أخرجي طبق إم علي من الفرن زيني بالفستق الحلبي .









    ادسنس اسفل المقال

    Commentaires