القائمة الرئيسية

الصفحات

اعلان اعلى المواضيع
***المكونات ***
5 بيض
+3/4 كوب دقيق
+3/4 كوب دقيق سميد (دقيق البسبوسة)
+1 م ص بيكنج بودر
 +3/4 كوب سكر
 + 1 م ص فانيليا
** الطريقة ***
1- نخفق البيض والسكر والفانيليا حتي يصبح خليط هش وابيض
2- ننخل الدقيق الابيض مع البيكنج بودر ورشة ملح علي خليط البيض ثم نضيف عليهم السيمولينا بالتدريج .
3- نضيف خليط الدقيق علي خليط البيض ونقلب بملعقة بخفة وليس بالماكينة حتي ننهي الخليط
4- نسخن الفرن قبلها علي 180
ثم نضع الخليط في صينية مدهونة زيت ودقيق سميد وتسوي مدة 30 دقيقة
&& طريقة تحضير الشربات (لقطر )
(2 كوب سكر +2 كوب ماء +قشر برتقال +فانيليا)
نترك الخليط يغلي 5 دقائق ثم نهدئ النار 5 دقائق اخرى ونتركه جانبا
لازم الشربات يكون سخن ممكن نجهزه قبلها ونسخنه قبل ما نسقيها
.6- بمجرد خروج الكيك نضعها علي منخل سلك وتحتها طبق ونسخن الشربات مرة اخري بحيث تكون الكيكة ساخنة والشربات ساخن ونسقيها
7- للتزيين اما تزين فورا وهي ساخنة بعد ان نسقيها شربات بجوز الهند او ندهنها بمربي مشمش وتزين بجوز الهند
و تقدم كما هي بعد ان نسقيها بالشربات الخفيف (القطر ) ونرش عليها شكر بودره وبالف هنا.





ادسنس وسط المقال
ادسنس اسفل المقال

تعليقات

التنقل السريع