اعلان اعلى المواضيع
المقادير
كيلو بطاطس
2 بصلات مقطعين
2 فصوص ثوم
نصف كيلو كفتة -لحمه مفرومه-
200 مل كريم فريش
2 فرماجات و اي فرماج اخر عندك-جبن-
3 بيضات
كاس صغير حليب
شوية زيت
زيت زيتون
موطارد-موسطارده او خردل-
صلصة الصوجا
بشاميل (2 م الزبدة-2 م الدقيق-كاس كبير حليب-شوية جوز الطيب-ملح-فلفل-جبن)
معلقة بابريكا
معلقة زنجبيل
نصف معلقة فلفل
معلقة كمون
شوية كركم
ملح
قرفة
شوية بقدنوس
الهريسة
الطريقه
اول حاجة ناخد البطاطس نقطعها قطع صغيرة و كنسلقها مع شوية ملح و زيت
ولما تسلق نصفيها من الماء
تم ناخد كاس حليب مع اي فرماج عندي و الموطارد مع كريم فريش والسر في المداق قليل من السمن البلدي اقل من راس المعلقة و بطبيعة الحال ملح و فلفل و جوز الطيب و نضعم فوق نار هادئه
وضفت عليهم البطاطس بعد ما صفيتها و بدات اخلط الخليط لكي يصبح مهروس متل Purée
تم يتجمع العجينة
جبت مقلايه لا تلصق و وضغت فيها البصل و البقدونس و التوابل مع الصوجا و الثوم و الهريسة و تركتهم يتحمرو في الزيت
وعندما نلاحظ ان البصل بدا يذبل
حطيت الكفتة مع كاس من الماء و خليتها تتحمر حتى نضجت
تم ضفت زيت الزيتون و وتركتها على النار حتى تشريت الماء ونشفت تم اضعها على جنب بعيدا عن النار
بديت في نحضير البشاميل
م الزبدة-2 م الدقيق-كاس كبير حليب-جوزالطيب-ملح-فلفل-جبن) ندوب الزبدة و تم الدقيق نتركهم على النار تم نضيف الحليب و الجبن و الملح الفلفل جوزالطيب وعندما بتختر الخليط ويتقل نبعده و نتركه ليبرد
هنا سلقت البيض و قطعت الى نصفين
جبت الصينيه او القالب و بديت بالبشاميل
قسمت البطاطاسالى نصفين و حطيت طبقة البطاطس
وطبقة حشوة الكفتة
ومن الفوق البشاميل و البيض
اخيرا طبقة البطاطس و البشاميل من الفوق
ادخلتها الفرن حتى تحمر
جبت الفرماج محكوك -جبن-
ووضعته عليها وهي ساخنه
بالهنا والشفا
كيلو بطاطس
2 بصلات مقطعين
2 فصوص ثوم
نصف كيلو كفتة -لحمه مفرومه-
200 مل كريم فريش
2 فرماجات و اي فرماج اخر عندك-جبن-
3 بيضات
كاس صغير حليب
شوية زيت
زيت زيتون
موطارد-موسطارده او خردل-
صلصة الصوجا
بشاميل (2 م الزبدة-2 م الدقيق-كاس كبير حليب-شوية جوز الطيب-ملح-فلفل-جبن)
معلقة بابريكا
معلقة زنجبيل
نصف معلقة فلفل
معلقة كمون
شوية كركم
ملح
قرفة
شوية بقدنوس
الهريسة
الطريقه
اول حاجة ناخد البطاطس نقطعها قطع صغيرة و كنسلقها مع شوية ملح و زيت
ولما تسلق نصفيها من الماء
تم ناخد كاس حليب مع اي فرماج عندي و الموطارد مع كريم فريش والسر في المداق قليل من السمن البلدي اقل من راس المعلقة و بطبيعة الحال ملح و فلفل و جوز الطيب و نضعم فوق نار هادئه
وضفت عليهم البطاطس بعد ما صفيتها و بدات اخلط الخليط لكي يصبح مهروس متل Purée
تم يتجمع العجينة
جبت مقلايه لا تلصق و وضغت فيها البصل و البقدونس و التوابل مع الصوجا و الثوم و الهريسة و تركتهم يتحمرو في الزيت
وعندما نلاحظ ان البصل بدا يذبل
حطيت الكفتة مع كاس من الماء و خليتها تتحمر حتى نضجت
تم ضفت زيت الزيتون و وتركتها على النار حتى تشريت الماء ونشفت تم اضعها على جنب بعيدا عن النار
بديت في نحضير البشاميل
م الزبدة-2 م الدقيق-كاس كبير حليب-جوزالطيب-ملح-فلفل-جبن) ندوب الزبدة و تم الدقيق نتركهم على النار تم نضيف الحليب و الجبن و الملح الفلفل جوزالطيب وعندما بتختر الخليط ويتقل نبعده و نتركه ليبرد
هنا سلقت البيض و قطعت الى نصفين
جبت الصينيه او القالب و بديت بالبشاميل
قسمت البطاطاسالى نصفين و حطيت طبقة البطاطس
وطبقة حشوة الكفتة
ومن الفوق البشاميل و البيض
اخيرا طبقة البطاطس و البشاميل من الفوق
ادخلتها الفرن حتى تحمر
جبت الفرماج محكوك -جبن-
ووضعته عليها وهي ساخنه
بالهنا والشفا
ادسنس وسط المقال
ادسنس اسفل المقال
تعليقات
إرسال تعليق