القائمة الرئيسية

الصفحات

اعلان اعلى المواضيع
المقادير
كيلو بطاطس
2 بصلات مقطعين
2 فصوص ثوم
نصف كيلو كفتة -لحمه مفرومه-
200 مل كريم فريش 
2 فرماجات و اي فرماج اخر عندك-جبن-
3 بيضات
كاس صغير حليب
شوية زيت 
زيت زيتون
موطارد-موسطارده او خردل-
صلصة الصوجا
بشاميل (2 م الزبدة-2 م الدقيق-كاس كبير حليب-شوية جوز الطيب-ملح-فلفل-جبن)

معلقة بابريكا
معلقة زنجبيل
نصف معلقة فلفل
معلقة كمون
شوية كركم
ملح
قرفة
شوية بقدنوس
الهريسة

الطريقه
اول حاجة ناخد البطاطس  نقطعها قطع صغيرة و كنسلقها مع شوية ملح و زيت
ولما  تسلق نصفيها من  الماء 
 تم ناخد كاس حليب مع اي فرماج عندي و الموطارد مع كريم فريش والسر في المداق قليل من السمن  البلدي اقل من راس المعلقة و بطبيعة الحال ملح و فلفل و جوز الطيب و نضعم فوق  نار هادئه
وضفت  عليهم البطاطس بعد ما صفيتها و بدات اخلط الخليط  لكي يصبح مهروس متل  Purée
تم يتجمع  العجينة
 جبت مقلايه لا تلصق و وضغت  فيها البصل و البقدونس و التوابل  مع الصوجا و الثوم و الهريسة و تركتهم يتحمرو في الزيت
وعندما نلاحظ ان البصل بدا يذبل 
حطيت الكفتة  مع كاس من الماء و خليتها تتحمر حتى نضجت
تم ضفت زيت الزيتون و وتركتها على النار حتى تشريت الماء ونشفت تم اضعها على جنب بعيدا عن النار 

 بديت في نحضير البشاميل 
م الزبدة-2 م الدقيق-كاس كبير حليب-جوزالطيب-ملح-فلفل-جبن) ندوب الزبدة و تم  الدقيق نتركهم على النار تم نضيف الحليب  و الجبن و الملح الفلفل  جوزالطيب وعندما بتختر الخليط ويتقل نبعده و نتركه ليبرد
هنا سلقت البيض و قطعت الى نصفين
جبت الصينيه او القالب و بديت بالبشاميل 
قسمت البطاطاسالى نصفين و حطيت طبقة  البطاطس
وطبقة  حشوة  الكفتة
ومن الفوق البشاميل و البيض 

اخيرا  طبقة  البطاطس و البشاميل من الفوق 
ادخلتها الفرن حتى تحمر
جبت الفرماج محكوك -جبن-
ووضعته عليها وهي ساخنه 
بالهنا والشفا




















ادسنس وسط المقال
ادسنس اسفل المقال

تعليقات

التنقل السريع