القائمة الرئيسية

الصفحات

التنقل السريع
    اعلان اعلى المواضيع
    ***المكونات ***
    5 بيض
    +3/4 كوب دقيق
    +3/4 كوب دقيق سميد (دقيق البسبوسة)
    +1 م ص بيكنج بودر
     +3/4 كوب سكر
     + 1 م ص فانيليا
    ** الطريقة ***
    1- نخفق البيض والسكر والفانيليا حتي يصبح خليط هش وابيض
    2- ننخل الدقيق الابيض مع البيكنج بودر ورشة ملح علي خليط البيض ثم نضيف عليهم السيمولينا بالتدريج .
    3- نضيف خليط الدقيق علي خليط البيض ونقلب بملعقة بخفة وليس بالماكينة حتي ننهي الخليط
    ادسنس وسط المقال
    4- نسخن الفرن قبلها علي 180
    ثم نضع الخليط في صينية مدهونة زيت ودقيق سميد وتسوي مدة 30 دقيقة
    && طريقة تحضير الشربات (لقطر )
    (2 كوب سكر +2 كوب ماء +قشر برتقال +فانيليا)
    نترك الخليط يغلي 5 دقائق ثم نهدئ النار 5 دقائق اخرى ونتركه جانبا
    لازم الشربات يكون سخن ممكن نجهزه قبلها ونسخنه قبل ما نسقيها
    .6- بمجرد خروج الكيك نضعها علي منخل سلك وتحتها طبق ونسخن الشربات مرة اخري بحيث تكون الكيكة ساخنة والشربات ساخن ونسقيها

    7- للتزيين اما تزين فورا وهي ساخنة بعد ان نسقيها شربات بجوز الهند او ندهنها بمربي مشمش وتزين بجوز الهند
    و تقدم كما هي بعد ان نسقيها بالشربات الخفيف (القطر ) ونرش عليها شكر بودره وبالف هنا.





    ادسنس اسفل المقال

    Commentaires