اعلان اعلى المواضيع
المكونات::
1ونصف كوب دقيق
1ونصف كوب دقيق
+1 م ص خميرة
+1 بيضة
+3/4 كوب ماء دافئ
+1/2 كوب زيت
+1/2 م ص فانيليا
الطريقة
1- نخلط الخميرة مع الماء الدافئ مع رشة سكر وتترك 10 دقائق.ثم يضاف عليهم الزيت والبيضة.
2- نضع المكونات علي الدقيق والفانيليا ونخلط بمضرب سلك او كهربي.
3- تغطي بكيس وتترك في فرن دافئ لتتخمر 1 ساعة او حتي تتضاعف كميتها.
2- نضع المكونات علي الدقيق والفانيليا ونخلط بمضرب سلك او كهربي.
3- تغطي بكيس وتترك في فرن دافئ لتتخمر 1 ساعة او حتي تتضاعف كميتها.
طريقة الشربات
(نضع 2 كوب ماء+2 كوب سكر +نصف ليمونة علي النار 10 دقائق ثم نهدئ النار 10 دقائق اخري ونضع الفانيليا ونتركه يبرد ....لازم يكون بارد جدا وتقيل)
4- نضع العجينة مع طبق صغير به زيت علي صينية ليسهل قليها ونسخن الزيت علي نار متوسطة.
5- نستخدم ملعقة شاي صغيرة والخطوات كالتالي لنحصل علي زلابيا مدورة::
نضع الملعقة في طبق الزيت الصغير ثم ادهني يدك زيت وامسكي العجينة في قبضة يدك بحيث تخرج من بين الابهام والسبابة كما بالصورة واقطعي بالملعقة قطعة صغيرة وضعيها في زيت متوسط السخونة حتي تملئي الطاسة وقلبي باستمرارونعيد وضع الملعقة في طبق الزيت حتي لا تلتصق بها العجينة وهكذا..
5- نستخدم ملعقة شاي صغيرة والخطوات كالتالي لنحصل علي زلابيا مدورة::
نضع الملعقة في طبق الزيت الصغير ثم ادهني يدك زيت وامسكي العجينة في قبضة يدك بحيث تخرج من بين الابهام والسبابة كما بالصورة واقطعي بالملعقة قطعة صغيرة وضعيها في زيت متوسط السخونة حتي تملئي الطاسة وقلبي باستمرارونعيد وضع الملعقة في طبق الزيت حتي لا تلتصق بها العجينة وهكذا..
6- ملحووووظة لو تحبيها مقرمشة جدا طلعيها من الزيت نصف تسوية وكملي باقي الكمية ولما تنهي كل العجينة ارفعي حرارة الزيت واقليها علي مرتين مع التقليب المستمر ثم ضعيها فورا في الشربات (القطر)البارد
او لو تحبيها عادية كملي تحميرها حتي تصبح ذهبية .
صفيها في مصفاة من الشربات (القطر) واستمتعي بها هشة ومقرمشة.
وطبعا ممكن تقديمها مع نوتيلا سايحة او صوص شوكولاتة ومكسرات مطحونة او جوزهند .
او لو تحبيها عادية كملي تحميرها حتي تصبح ذهبية .
صفيها في مصفاة من الشربات (القطر) واستمتعي بها هشة ومقرمشة.
وطبعا ممكن تقديمها مع نوتيلا سايحة او صوص شوكولاتة ومكسرات مطحونة او جوزهند .
بالف هنا الزلابيا اليونانية الهشة
ادسنس وسط المقال
ادسنس اسفل المقال
تعليقات
إرسال تعليق